„Асеновград в обектива“ в Нощта на музеите – 14 май 2011

Източник: http://www.asenovgradnews.com

Асеновград в обектива отново събра зрители и творци на кино и вино

При забележителен интерес премина и извънредната прожекция на мултимедията „Асеновград в обектива”, която бе част от Нощта на музеите. Под открито небе в двора на възрожденското училище „Свети Георги” с чаша вино в ръка жители и гости на града ни отново имаха възможност да видят филми и клипове с различна тематика, свързани с Асеновградския край.

Близо двучасовата прожекция представи на зрители от различни поколения интригуващи моменти от историята и съвременното развитие на града ни, знакови сгради, религиозни храмове, паметници на културата и природни красоти от Асеновград и региона, попаднали в обектива на любители и на професионални фотографи и оператори. Сред прожектираните филми бе и кинолента, представена от Атанас Москов, доайен на прочутата фамилия художници и склуптори, и прожектирана на полска киномашина от началото на 60-те години.

Инициаторите на „Асеновград в обектива” Славена Шекерлетова, основател на срдужение „Артефакти днес”, и Ангел Маринов, собственик на „Гръндж медия”, обещаха събитието да се превърне в традиция и да придобие фестивален характер.

Първото издание на „Асеновград в обектива” се осъществи и с подкрепата на Даниела Костова, гл. експерт „Култура” при община Асеновград, Иван Дуков – директор на Историческия музей – Асеновград, Мина Христемова – уредник във възрожденското училище „Св. Георги”, винарска изба „Дядо Пламень”, семейство Христина и Борис Филипови, Ангел Димитров – зам.-директор на ОУ „Христо Ботев“, Васил Караджов от „Асоциация на активните айляци – 3хА” и информационния портал www.asenovgradnews.com.

Реклами

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google+ photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google+. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

%d блогъра харесват това: